fbpx

Tisk na majice – vrste tiska

Tisk na majice je priljubljena metoda personaliziranja oblačil in izražanja svoje kreativnosti. Obstaja več vrst tiska, ki se uporabljajo za tiskanje na majice, kot so sitotisk, transfer tisk, DTG (direct-to-garment) tisk in sublimacijski tisk. Vsaka od teh vrst tiska ima svoje prednosti in slabosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri najboljše možnosti za vaš projekt.

 

Sitotisk

Sitotisk je eden najstarejših načinov tiskanja na majice, ki se uporablja že več desetletij. Gre za postopek, pri katerem se barva nanaša na majico skozi sito, na katerem je postavljena šablona. Ta postopek omogoča natančno upodabljanje podrobnosti in živahnih barv. Sitotisk je najboljša izbira za velike količine majic, saj se lahko hitro tiska in je cenovno ugoden.

 

Transfer tisk

Transfer tisk je postopek, pri katerem se s pomočjo toplote prenese dizajn na majico. Ta metoda se pogosto uporablja za personalizacijo majic z imeni in številkami. Prednost transfer tiska je, da se lahko natisnejo majice s polno barvo in majice z več barvami.

 

DTG (direct-to-garment) tisk

DTG tisk je najnovejša tehnologija tiskanja na majice. Gre za postopek, pri katerem se barva nanaša neposredno na majico s pomočjo posebne tiskalne glave. Prednost DTG tiska je, da se lahko natisnejo majice s kompleksnimi barvnimi vzorci in natančno upodobijo majhne podrobnosti. Slabost te metode pa je, da je postopek počasen in drag.

 

Sublimacijski tisk

Sublimacijski tisk je postopek, pri katerem se barva nanaša na majico s pomočjo toplote in tlaka. Ta postopek omogoča natančno upodabljanje podrobnosti in živahnih barv. Prednost sublimacijskega tiska je, da se barva vpije v vlakna tkanine, kar zagotavlja dolgotrajno obstojnost barve. Slabost te metode pa je, da se lahko uporablja samo na belih majicah in majicah iz posebnih poliestrskih materialov.

 

Zaključek

Na koncu bi lahko rekli, da je izbira prave vrste tiska odvisna od vaših potreb in proračuna. Če potrebujete majice za velike količine, je sitotisk najboljša izbira.

1,00
1,00

Samolepilne Folije

Samolepilna folja – tisk

1,00