Splošni pogoji spletne trgovine https://tiskarna.cortex.si/, v nadaljevanju »Tiskarna Cortex«, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino »Tiskarna Cortex « (v nadaljevanju tudi »tiskarna«) upravlja podjetje Cortex d.o.o., matična številka: 6996752000, davčna številka: SI14289806, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali “podjetje”).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine “podjetje”, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med “podjetjem” in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu »Tiskarna Cortex«.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Podatki o podjetju:
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o.
Trg tigrovcev 3
5220 Tolmin
Matična št.: 6996752000
ID: SI14289806
Elektronski naslov: info@cortex.si

Podjetje CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Podjetje tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Podjetje CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Obiskovalci lahko vsebine spletne strani uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. prepovedana.

Spletna trgovina tiskarna.corex.si je je last podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o.. Spletna trgovina ponuja naročilo izdelave tiskovin v digitalni in offset tehniki, sisteme za vizualno komunikacijo, grafično oblikovanje…
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o., si prizadeva na svojih spletnih straneh zagotavljati točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo. Spletna trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan v tednu.


1. Registracija uporabnika

Vsak obiskovalec si lahko ogleda našo ponudbo in shranjuje izbrane izdelke na naročilnico, a le registriran in prijavljen uporabnik lahko opravi nakup ali shrani vsebino naročila za kasnejši nakup. Če želi, lahko po elektronski pošti prejema tudi naše novice, sporočila in ponudbe ugodnih nakupov.
Registrirani uporabniki (člani) so fizične ali pravne osebe, ki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Upravitelj spletne trgovine CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. bo vse prejete podatke varoval skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.
Vsak registrirani uporabnik ima svoje
uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 

2. Naročanje v spletni trgovini

Naročanje je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Po oddaji naročila kupec-naročnik po elektronski pošti prejme obvestilo o sprejemu naročila. V njem so navedeni naročeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini rubrika-Moj račun. Kupoprodajna pogodba med podjetjem CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. in kupcem-naročnikom je sklenjena v trenutku, ko potrdimo naročilo (sistem vam avtomatsko pošlje elektronsko sporočilo o statusu naročila). Naročila so izdelana v 2 – 5 delovnih dneh od datuma plačila.
Pogodba o nakupu je v tiskani obliki shranjena na sedežu podjetja, kupec lahko dostopa do nje preko potrditvenega maila, ki ga je prejel ob oddaji naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo za oba udeleženca.

 

3. Cene

Vse cene objavljene v spletni trgovini vključujejo 22% DDV in so izražene v EUR. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini. Objavljene cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma pošiljanja, strošek dostave se prišteje v primeru izbire “dostava po pošti”.
Pridržujemo si pravico do
sprememb cen brez predhodnega obvestila.

 

4. Dostava

Naročene izdelke lahko prevzamete osebno na sedežu podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o., Trg tigrovcev 3, 5220 Tolmin, ali pa  vam jih bomo dostavili po pošti v dogovorjenem roku. V kolikor to ne bo možno, vas bomo o tem obvestili po E-pošti ali telefonsko in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času.
Dostavo za nas opravlja Pošta Slovenije. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo ali pa paket prevzamete v vaši najbližji poslovalnici Pošte Slovenije.  V primeru drugačnega načina dostave je potreben predhoden dogovor.
Ko je vaš naročen izdelek končan, vam na vaš E-mail in gsm pošljemo obvestilo o polsani pošiljki.

 

5. Reklamacije

Potrošnik je skladno z drugo točko 1.čl. Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) fizična oseba. Potrošnik lahko zahteva reklamacijo izdelka, vkolikor izdelava ni skladna s pogodbo, kot velja v prvi točki 37.čl. ZVPot. Za pogodbo se šteje predračun, ki natančno opredeljuje lastnosti izdelkov za prodajo. Kupec je v primeru reklamacije dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 3 dni po obvestilu, da odstopajo od pogodbe, na sedež podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o..

Pogoji za vračilo blaga so:

• Stvarna napaka

Vračilu morate priložiti kopijo računa.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od nakupa, je neposreden strošek vračila blaga na sedež podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o., Trg tigrovcev 3, 5220 Tolmin.

 

6. Strošek dostave

Strošek dostave krije CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. in se prišteje nakupni ceni izbranega izdelka in je naveden na računu-naročilnici. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave velja za področje celotne Slovenije.
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. 
ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca in ne prevzema odgovornosti za izgubo pošiljke ali njeno poškodovanje med transportom, prav tako ne prevzamemo odgovornosti za izgubo ali poškodovanje izdelka med vračilom izdelka po pošti.

 

Varovanje osebnih podatkov

»Tiskarna Cortex« se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

»Tiskarna Cortex« za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s podjetjem Cortex d.o.o.

»Tiskarna Cortex« navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

»Tiskarna Cortex« za hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s podjetjem Cortex d.o.o. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

»Tiskarna Cortex« bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila podjetja Cortex d.o.o. bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj »Tiskarna Cortex« bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo »Tiskarna Cortex« izrecno spoštovala.
  • Oglasna sporočila bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Omejitev odgovornosti

»Tiskarna Cortex« se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da »Tiskarna Cortex« ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo »Tiskarna Cortex« kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

»Tiskarna Cortex« ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. »Tiskarna Cortex« mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva.

»Tiskarna Cortex« ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

»Tiskarna Cortex« ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih »Tiskarna Cortex« v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

»Tiskarna Cortex« spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. »Tiskarna Cortex« se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem »Tiskarna Cortex« lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 05 904 22 80 ali po elektronski pošti na info@cortex.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@cortex.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

»Tiskarna Cortex« se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si »

Cortex« prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Splošni pogoji veljajo od 10.09.2018.