Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine tiskarna.cortex.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Vsebine, objavljene na spletnih straneh tiskarna.cortex.si upravlja podjetje CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o.
Vsebine so avtorsko zaščitene in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati!

Podatki o podjetju:
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o.
Trg tigrovcev 3
5220 Tolmin
Matična št.: 6996752000
ID: SI14289806
Elektronski naslov: info@cortex.si

Podjetje CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Podjetje tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Podjetje CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Obiskovalci lahko vsebine spletne strani uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. prepovedana.

Spletna trgovina tiskarna.corex.si je je last podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o.. Spletna trgovina ponuja naročilo izdelave tiskovin v digitalni in offset tehniki, sisteme za vizualno komunikacijo, grafično oblikovanje…
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o., si prizadeva na svojih spletnih straneh zagotavljati točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo. Spletna trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan v tednu.


1. Registracija uporabnika

Vsak obiskovalec si lahko ogleda našo ponudbo in shranjuje izbrane izdelke na naročilnico, a le registriran in prijavljen uporabnik lahko opravi nakup ali shrani vsebino naročila za kasnejši nakup. Če želi, lahko po elektronski pošti prejema tudi naše novice, sporočila in ponudbe ugodnih nakupov.
Registrirani uporabniki (člani) so fizične ali pravne osebe, ki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Upravitelj spletne trgovine CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. bo vse prejete podatke varoval skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

2. Naročanje v spletni trgovini

Naročanje je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Po oddaji naročila kupec-naročnik po elektronski pošti prejme obvestilo o sprejemu naročila. V njem so navedeni naročeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini rubrika-Moj račun. Kupoprodajna pogodba med podjetjem CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. in kupcem-naročnikom je sklenjena v trenutku, ko potrdimo naročilo (sistem vam avtomatsko pošlje elektronsko sporočilo o statusu naročila). Naročila so izdelana v 2 – 5 delovnih dneh od datuma plačila.
Pogodba o nakupu je v tiskani obliki shranjena na sedežu podjetja, kupec lahko dostopa do nje preko potrditvenega maila, ki ga je prejel ob oddaji naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo za oba udeleženca.

3. Cene

Vse cene objavljene v spletni trgovini vključujejo 22% DDV in so izražene v EUR. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini. Objavljene cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma pošiljanja, strošek dostave se prišteje v primeru izbire “dostava po pošti”.
Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila.

4. Dostava

Naročene izdelke lahko prevzamete osebno na sedežu podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o., Trg tigrovcev 3, 5220 Tolmin, ali pa  vam jih bomo dostavili po pošti v dogovorjenem roku. V kolikor to ne bo možno, vas bomo o tem obvestili po E-pošti ali telefonsko in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času.
Dostavo za nas opravlja Pošta Slovenije. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo ali pa paket prevzamete v vaši najbližji poslovalnici Pošte Slovenije.  V primeru drugačnega načina dostave je potreben predhoden dogovor.
Ko je vaš naročen izdelek končan, vam na vaš E-mail in gsm pošljemo obvestilo o polsani pošiljki.

5. Reklamacije

Kupci, ki z izdelki po izpisu niso zadovoljni imajo pravico odstopiti od pogodbe nakupa za kar nas morajo v roku 5 dni po prejemu blaga obvestiti v pisni obliki s priloženimi slikami in z navedbo razloga. Kupec je dolžan vrniti blago pod spodaj navedenimi pogoji v roku 3 dni po obvestilu, da odstopajo od pogodbe, na sedež podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o..

Pogoji za vračilo blaga so:

• Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v embalaži s primerno zaščito.

• Vračilu morate priložiti kopijo računa.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od nakupa, je neposreden strošek vračila blaga na sedež podjetja CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o., Trg tigrovcev 3, 5220 Tolmin.

6. Strošek dostave

Strošek dostave krije CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. in se prišteje nakupni ceni izbranega izdelka in je naveden na računu-naročilnici. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave velja za področje celotne Slovenije.
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca in ne prevzema odgovornosti za izgubo pošiljke ali njeno poškodovanje med transportom, prav tako ne prevzamemo odgovornosti za izgubo ali poškodovanje izdelka med vračilom izdelka po pošti.

Podatki o podjetju:
CORTEX trgovina in tiskarna d.o.o.
Trg tigrovcev 3
5220 Tolmin
Matična št.: 6996752000
ID: SI14289806
Elektronski naslov: info@cortex.si